Veel gestelde vragen (FAQ)

Hieronder vindt u een overzicht van de meest gestelde vragen. Ziet u uw vraag er niet tussen staan en heeft u nog andere vragen? Neem dan gerust contact op!


Wat is semi permanente make up?

 Semi permanente make up is een zachte vorm van pigmentatie van de huid. Op een subtiele en heel natuurlijke wijze brengen we pigmenten in de bovenste laag van de dermis of stratum basaal aan. 


Wat is microblading?

Microblading is een techniek van semi permanente make up. Door het gebruik van een manuele pen kunnen er fijne lijntjes in de huid gepigmenteerd worden die in een eerste oogopslag niet van echte haren zijn te onderscheiden.  


Is semi permanente make up veilig?

Ja, zolang de juiste technieken toegepast worden en er gewerkt wordt met producten waarbij kwaliteit en veiligheid voorop staan. 

Bij Phinomenall beauty lounge wordt er gewerkt volgens de hygiene richtlijnen van de GGD.  klik op deze link om te controleren of de salon GGD gekeurd is.


Is de behandeling pijnlijk?

Alle behandelingen van semi permanente make up zijn niet geheel gevoelloos, maar we proberen de gevoeligheid tot een minimum te beperken. De pijngrens van ieder persoon is verschillend, echter ervaart 90% van de personen een behandeling eerder als 'irritant' dan pijnlijk.   


Voor wie is semi permanente make up?

Voor bijna iedereen. Voor vrouwen en mannen; voor vrouwen die er altijd verzorgd uit willen zien, voor degenen die een correctie nodig hebben, voor mensen met een allergie voor gewone make-up. Kortom, permanente make-up is geschikt voor een brede doelgroep.   


Hoe lang blijft semi permanente make up zitten?

Afhankelijk van de huidtype en levensstijl zouden de wenkbrauwen na 1 a 1,5 jaar bijgewerkt moeten worden.  Een eyeliner zal na 3 jaar bijgewerkt moeten worden.   


Kan ik nog gewone make-up aanbrengen?

Permanente Make-up is niet bedoeld als avond make-up, het dient met name om de natuurlijke gezichtsvormen te accentueren. Na de herstel periode kan dus altijd nog extra make-up aangebracht worden voor een avondje uit of tijdens het ochtendritueel.  


Hoe lang duurt een behandeling?

Over het algemeen duurt een behandeling inclusief voorgesprek, voortekenen, kleurkeuze, pigmentatie en afhandeling ongeveer 2 tot 3 uur.   


Is er speciale nazorg na de behandeling?

Ja. Er is een speciale nazorg die per huidtype anders kan zijn. Aan het einde van de behandeling word deze nazorg zorgvuldig met u worden doorgenomen. Er word een nazorgpakket meegegeven zodat de wenkbrauwen, eyeliner, lippen of huid goed verzorgd kunnen worden. Het is heel belangrijk dat deze nazorg goed uitgevoerd word. 50% van het eindresultaat afhankelijk is van deze nazorg.    


Wat is belangrijk na de behandeling?

Zonnebank/UV-licht, sauna/zwembad, make-up zijn verboden en worden afgeraden. Ook activiteiten waarbij er gezweet word worden afgeraden voor een periode van +/- 2 weken (afhankelijk van jouw genezingsproces).   


Is het eindresultaat meteen zichtbaar?

Nee. De eerste week zal de pigmentatie aanmerkelijk donkerder zijn dan het eindresultaat. Door de natuurlijke cel vernieuwing zal na een periode van circa 4 weken het eindresultaat van de pigmentatie pas zichtbaar zijn. De kleur neemt circa 30% in intensiteit af binnen een week.   


Is semi permanente make up mogelijk tijdens de zwangerschap?

Als voorzorgsmaatregel wordt er tijdens een zwangerschap niet behandeld. Ook als u borstvoeding geeft wordt er niet behandeld. 
 
 
Instagram